Reinigende Soap

Volgens de geschiedenis baadde Cleopatra in Amandelmelk om haar huid te reinigen en zacht te houden.  Amandelen hebben een reinigende en verzorgende werking. Het kan goed helpen bij een beschadigde of jeukende huid.

Amandelmelk is rijk aan mineralen, eiwitten, linoleenzuur, vitamine D en vitamine E.

Amandelmelk

Amandelolie is een verzachtende olie die geschikt is voor veel huidtypes, maar vooral voor de droge huid. De olie reguleert het vochtgehalte in je huid en gaat huidveroudering tegen door het hoge gehalte aan vitamine A en E, waardoor de huid zacht en soepel aanvoelt.

Saffloer plant

Koudgeperste Saffloerolie of Distelolie, wordt gewonnen uit de zaden van de Saffloer, een distelachtige plant.

Deze planten worden ongeveer 100 cm tot 120 cm hoog. In iedere bloem zitten zo’n 15-25 zaden waaruit, met koude persing, de olie wordt gehaald.

De olie bevat een hoog percentage linolzuur en vitamine A en E. Het staat bekend om zijn zuiverende en verzorgende werking.

Wat hebben we nodig voor een reinigende soap:

Gebruiksaanwijzing;

Kook 1 liter water. Doe ondertussen alle ingrediënten in een blender en vermaal het tot een middelmatige korrel. Doe het gekookte water in de glazen schaal en laat afkoelen tot hand warm water. Haal het mengsel uit de blender en scrub de binnenkant en de buitenkant van de handen, de vingers en tussen de vingers.

Laat het mengsel op de handen zitten en ga nu voor ongeveer 10 minuten in het handwarme water zitten. Spoel daarna de handen onder de kraan met handwarm water af en droog dan de handen met een zachte handdoek. Je kan de behandeling afsluiten met een verzorgende handcrème.

1 x per week is voldoende om zachte handen te behouden.

Veel plezier met het maken van het Manicure Menu!

Scroll naar boven