Vraag en antwoord

Veel gestelde vragen

Altijd al Acryl of Gelnagels willen hebben, maar nog twijfelen omdat er nog zoveel onbeantwoorde vragen zijn? Of al bekend met kunstnagels maar niet tevreden, of niet meer weten wie we nu moeten geloven omdat er zoveel tegenstrijdige meningen en antwoorden worden gegeven?
 
Kijk eens bij onderstaande vragen en antwoorden, met bijbehorende uitleg. Klik eenvoudig op de vraag en het antwoord wordt getoond.
 

Ja dat kan. Ckeby’s Nailcare gaat samen met jou kijken wat de beste lengte en vorm is die bij je handen past.

De oude acryl- laag word weggevijld tot een dun laagje. Daarna word er weer een nieuw laagje acryl aangebracht, om de nagel opnieuw in balans te brengen. Tenslotte kan er gekozen worden voor Nail Polish of Gel- Lak.

Ja, wel als je mooie nagels wilt behouden. Na enkele weken groeien de nagels uit waardoor er een onbalans ontstaat, waardoor de nagel kan breken en de eigen nagels kunnen beschadigen.

Nee, niet als ze vakkundig worden aangebracht door een professionele nagelstyliste.

Ja dat kan. Ckeby’s Nailcare werkt dan met acryl omdat je met dit product goed kan bouwen en corrigeren, om uiteindelijk een goede nagel te creëren.

Ja, als je ze maar niet gebruikt als gereedschap. Een kunstnagel kan ook gewoon breken.

Als je voor het eerst kunstnagels hebt is het de eerste paar dagen even een gewenning. Mocht het na verloop van tijd nog zo zijn, dan kan het betekenen dat de lengte voor jou iets te lang is.

Nee, door de kunstnagel te knippen kan deze breken. Het beste is om de kunstnagel met een kartonnen vijl korter te vijlen. Veelal is de periode tussen de na- behandelingen dusdanig bepaald, dat je zelf niet hoeft bij te vijlen.

De interval wordt bepaald op basis van de groeisnelheid van je eigen nagels. De periode wordt geadviseerd door Ckeby’s Nailcare, maar uiteindelijk ligt de keuze bij jezelf. Er zijn mensen die kiezen voor 2 weken omdat de eigen nagel heel hard groeit, of omdat ze absoluut geen uitgroei willen zien. Bij een normale groeisnelheid is een interval van 3 of 4 weken goed te doen.

Nee, alsjeblieft niet!! Je eigen nagels zijn opgebouwd uit 3 laagjes. Als je de kunstnagels eraf peutert dan trek je laagjes van de eigen nagel mee, met als gevolg dat je dunne en gevoelige nagels over houdt. Laat ze daarom altijd vakkundig verwijderen.

Gel systemen worden uitgehard in een Led- of UV lamp. Acryl hard op basis van 2 componenten uit, in de open lucht.

Solar Nails is simpelweg een geregistreerde merknaam van CND (Creative Nail Design) en heeft absoluut niets te maken met een (ander) soort acryl. Het is dus niet harder, beter en heeft zeker niets te maken met het gebruik in de (felle) zon. Dat Solar Nails minder verkleuren in de zon en witter blijven is dus een (prijstechnisch) fabel.

Nee, bij de meeste mensen zijn de nagels zacht en flexibel. Dat veranderd niet. De verwarring ontstaat dat, op het moment we stoppen met de kunstnagels, we weer moeten wennen aan het feit dat we niet meer de hardheid hebben van de acryl.

Allergische reacties kenmerken zich door een rode huid rondom de nagel, jeuk en/ of een branderig gevoel. Ook kunnen de vingers opzwellen. Mocht dit het geval zijn neem dan direct contact op met Ckeby’s Nailcare zodat wij de kunstnagels vakkundig kunnen verwijderen. In een later stadium kunnen we bepalen voor welk deel je alergisch bent (test op 1 nagel) en kijken of we een ander component kunnen gebruiken. Het is dus zeker niet zo dat bij een allergie, er op voorhand geen kunstnagels mogelijk zijn.

Je vijlt elektrisch vaak te snel op de eigen nagel waardoor er een branderig gevoel kan ontstaan. Door met de hand te vijlen heb je dat beter onder controle en kun je dat voorkomen. Ook vijl je elektrisch al gauw te ver, waardoor de eigen nagel erg dun kan worden en blijvend kan beschadigen. Door de jarenlange ervaring van Ckeby’s Nailcare en onze eigen ervaring in het verleden, hebben wij een antipathie tegen elektrisch vijlen ontwikkeld. Ckeby’s Nailcare is van mening dat het begint bij een goede basis. Als je de acryl (in 1 keer) dun kunt opzetten, dan hoef je bij de opvulling weinig weg te vijlen. Dit is een doorlopend proces, waarbij ervaring en kunde voldoende zijn om met de hand te vijlen, zonder dat je uren bezig bent.

Ja, alleen Ckeby’s Nailcare heeft de voorkeur om er een acryl onder te zetten. Mocht je een donkere Gel-Lak op de nagels hebben en je kiest hierna voor een lichtere kleur, dan dient het product in zijn geheel, tot aan de eigen nagel te worden verwijderd (doorschijnen). Hierdoor kan de eigen nagel beschadigen, zeker als je regelmatig kiest voor een contrasterende kleur. Dit is de reden dat Ckeby’s Nailcare ervoor kiest om er een dun laagje acryl onder te zetten, zodat de eigen nagel beschermd blijft.

Ook is hiermede de Gel-lak extra beschermd. Omdat de eigen nagel flexibel is, kan het zijn dat de Gel breekt of scheurt bij een “botsing”. Als je een dun laagje Acryl op de eigen nagel zet en hier overheen de Gel-Lak, dan vangt de Acryl het stoten op en blijft de Gel-Lak voor weken onbeschadigd. 

Als laatste, Ckeby’s Nailcare verwijdert Gel-lak nooit met chemicaliën. Als de Gel-lak rechtstreeks op de eigen nagel wordt gezet en hierna wordt verwijderd met chemicaliën dan bestaat het risico dat de eigen nagel, en de nagelriem aangetast worden. Dit is ook een reden dat Ckeby’s Nailcare ervoor kiest een dun laagje Acryl te gebruiken en handmatig te vijlen.

Ja, alleen de nagelolie die Ckeby’s Nailcare in de salon gebruikt en verkoopt, is speciaal afgestemd op de Acryl of Gel. De olie zorgt ervoor dat de Acryl of Gel soepel blijft en is tevens een goede voeding voor de eigen nagels.

Nee, dit wordt door Ckeby’s Nailcare ten strengste afgeraden! De reden: tot je 18e is je lichaam nog in de groei. Dat geldt ook voor je nagels en dan met name de wortel van je nagel en je nagelbed. Als je tijdens deze groei een vast component op je nagels aanbrengt dan loop je het risico dat de natuurlijke groei wordt verstoord. En een beschadiging aan de wortel van de nagel of het nagelbed voor je 18e levensjaar is permanent, voor de rest van je leven. Als je uitgegroeid bent is dit risico uiteraard verleden tijd en kun je, mits door een goede nagelstyliste aangebracht, zonder risico kiezen voor Acryl en/ of Gel nagels. Ckeby’s Nailcare zal bij twijfel dan ook altijd vragen naar de leeftijd en behandeld niet onder de 18. Mocht je een keer je nagels gelakt willen hebben met een reguliere nagel-lak dan is dit natuurlijk geen probleem en kun je altijd voor een (mini) manicure bij Ckeby’s Nailcare terecht.

Jazeker! Ckeby’s Nailcare werkt met vaste, vooraf vastgestelde prijzen. Wij hanteren alleen “vanaf” prijzen bij na- behandelingen (week cyclus) en gebruiken geen rekenmachine achteraf. Hierdoor weet je dus altijd vooraf wat de behandeling kost. Het kan altijd eens voorkomen dat je een ongelukje hebt gehad en er iets beschadigd is. Daar doen wij niet moeilijk over en kleine reparaties en/ of breuk worden door Ckeby’s Nailcare altijd kosteloos, tijdens de opvulbehandeling bijgewerkt en gerepareerd. Ons motto, “De ergernis over de slechte kwaliteit duurt voort wanneer de vreugde over een lage prijs allang verdwenen is” 

Jazeker! Ckeby’s Nailcare geeft een garantietermijn van 14 dagen op een behandeling en de producten. Bij de voorwaarden op deze website kun je alles nalezen. Los hiervan zullen wij er alles aan doen om je een goed gevoel te geven over je nagels en handen. Ben je desondanks ontevreden vertel het ons. Ben je tevreden vertel het anderen! 

Ja, dat is mogelijk. Ckeby’s Nailcare werkt met een agenda van meerdere maanden vooruit. Je kunt dus in principe afspraken, op vaste dagen en tijden maken. Een en ander afhankelijk van je termijn van opvullen (2, 3 of  4 weken). Je weet in principe dus al maanden vooruit wanneer je verwacht wordt voor een na- behandeling. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat er geen plaats meer voor je is, als je een vaste klant bent bij Ckeby’s Nailcare. Jouw eigen tijden worden nooit anders ingevuld, alleen bij calamiteiten of afwijkende wensen over en weer, en altijd in overleg.

Meestal niet! Daar Ckeby’s Nailcare werkt met een agenda van meerdere maanden vooruit (zie vorige vraag), is er veelal alleen tijd vrij als er onverhoopt een uitvaller is, of als er een vaste tijd over is die nog niet geboekt is. Het is dus vaak een kwestie van proberen en geluk hebben. Ckeby’s Nailcare heeft nog een aantal vaste tijden vrij, echter dit wisselt continue. Om er zeker van te zijn raden wij derhalve aan, om vooruit te plannen en een tijd te boeken. Dit geldt zeker als de nagels gekoppeld zijn aan een speciale gebeurtenis, of bijvoorbeeld een vakantie.

Staat je vraag er niet tussen, stel hem gerust!

Scroll naar boven