magnetic

de basis, french manicure

Een acrylnagel wordt opgebouwd met een poeder (acryl) en een vloeistof (EMA liquid van Magnetic).
 
Door de poeder met de vloeistof te mengen ontstaat er een chemische reactie waardoor je een kneedbaar bolletje krijgt. Dit bolletje is tot ongeveer 3 minuten te bewerken, voor het volledig is uitgehard.
 
Indien je geen lengte van jezelf hebt, of extra lengte wenst, gebruiken we een kunstof tip. Deze tip kunnen we op iedere gewenste lengte afknippen. Hier bovenop zetten wij dan een laagje acryl.
 
Door middel van deze techniek kunnen wij een beschadigde nagel (tijdelijk) repareren, maar ook de nagelbijter van dienst zijn.
 
De acrylnagel kan hierna blank bijven (French Manicure) of je kunt kiezen uit een kleurlak, uit de Caption lijn. De nagellak kan thuis altijd weer verwijderd worden, waarna de French Manicure weer zichtbaar wordt tot aan de volgende opvul behandeling.

de acryl is er in verschillende kleuren

Ckeby’s Nailcare heeft gekozen voor:

de verzorging, cuticle oil

Speciaal geformuleerd en versterkt met Vitamine A, D en E, zodat de olie optimaal door de nagel en nagelriem kan worden opgenomen. 

Het is een voeding voor de natuurlijke nagel maar houd ook de acryl soepel. Als we de olie niet zouden gebruiken, kan de acrylnagel scheurtjes krijgen. Dat zien we niet met het blote oog, maar als je hem stoot kan de nagel makkelijker breken.

de verzorgings-set (*plus)

De vijl

Tussen de behandeling en de volgende afspraak groeien de nagels. Het kan voorkomen dat de nagel zo snel groeit dat we ze gaan stoten. Dan kunnen we ze dus korter vijlen met de vijl. Waarom niet met een eigen vijl? De kartonnen longlasting vijl is speciaal voor acryl nagels. Je kan er langer meedoen dan een ijzeren vijl. Het grit ( de grove korrel) van de ijzeren vijl slijt veel sneller omdat de vijl dicht slipt met het slijpsel van de acryl.

Het White block

Als tijdens de behandeling word gekozen voor een nagellak en je  wilt tussen de behandelingen door iets anders, dan kan de lak verwijderd worden met een nagellak remover zonder aceton. De acryl kan dan een beetje ruw gaan aan voelen, door er een white block overheen te halen voelt de nagel weer glad aan.

De oil

Na de behandeling is het belangrijk de olie om de dag te gebruiken. In de winter is het belangrijk om iedere dag de olie te gebruiken, zeker als het vriest. Hierdoor droogt de acryl sneller uit. Vanzelfsprekend mag je de olie het hele jaar door, ook iedere dag gebruiken.

“Everything is going to be perfect in the end,

if it’s not perfect……

it’s not the end”

Scroll naar boven