Verzachtend Hand-bad

In de koude winter maanden hebben de handen het zwaar te voorduren. Schrale Oostenwind en vriestempraturen kunnen onze handen uitdrogen. 

 

Marjoleinolie  verlicht pijn en is een uitstekende olie in massagemengsels bij overbelaste en verkrampte spieren. Marjolein zet verkramping om in ontspanning en flexibiliteit.
Vroeger werd mierikswortel gezien als een geneesachtig kruid. Tegenwoordig kennen wij het kruid als smaakmaker voor vlees- of vis gerecht. Als kruid word het gebruikt voor winterhanden.
De specialiteit van geraniumolie is de pijnstillende en ontspannende werking. Geranium werkt bij oa. huidproblemen en spierpijnen.

Wat hebben we nodig voor een verzachtend hand-bad:

Gebruiksaanwijzing;

Kook 1 liter water. Snij ondertussen een deel van de mierikswortel in kleine stukjes. Doe deze in de glazen schaal. Voeg daarbij de Geranium en Marjolijn druppels. Giet op de ingrediënten het gekookte water en roer het even door.

Laat rusten tot het water hand warm is en ga dan ongeveer 10 minuten met de handen in het water mengsel zitten. Haal de handen uit het water en droog ze af met een zachte handdoek. Je kan nu de handen insmeren met een verzachtende handcrème.

1 x per week is voldoende om zachte handen te behouden.

Veel plezier met het maken van het Manicure Menu!

Scroll naar boven